Τηγανιτή φέτα

7 Μαρτίου 2019

Λευκό τυρί  γίνεται από πρόβειο, αιγοπρόβειο, ή και αγελαδινό γάλα. Αποθηκεύεται και συντηρείται μέσα σε βαρέλια ή δοχεία γεμάτα άλμη ή ξινόγαλο… Την απολαμβάνουμε σκέτη με φρέσκο ψωμί, μέσα στις σαλάτες, με φρούτα, μέσα στα φαγητά – πίτες μαγειρεμένη, ψημένη αλλά και τηγανητή…ροδοκόκκινη, ξεροψημένη… περιχυμένη με μαρμελάδα από σύκα ή μαρμελάδα ντομάτα ή μέλι… Συνταγή για τη μαρμελάδα σύκο ->εδώ  Συνταγή για μαρμελάδα ντομάτα εδώ->εδώ

Υλικά

  • τυρί φέτα σε κομμάτια πάχους 1 εκ. περίπου
  • αλεύρι
  • νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • σουσάμι
  • μαυροκουκι
  • μαρμελάδα σύκο ή μαρμελάδα ντομάτα ή μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Βουτάμε σε νερό τα κομμάτια τυριού και μετά στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντας από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε χαρτί κουζίνας, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με μαρμελάδα  ή μέλι πασπαλισμένα με σουσάμι και μαυροκούκι.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.