Τυροκριτσίνια σπιτικά

12 Ιουλίου 2018

Πανεύκολα κριτσίνια με τη σπιτική νοστιμιά… για όλους και για όλες τις ώρες… Αρέσουν πολύ και εξαφανίζονται στη στιγμή!

Υλικά

  • 1 & ½ φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού χλιαρό νερό ή όσο χρειαστεί (λιγότερο ή περισσότερο)
  • 1/3 κ.γ αλάτι (αν η φέτα είναι αλμυρή παραλείπουμε το αλάτι)
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 100 γρ. κασέρι σε πολύ μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το αυγό και τα τυριά. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο – λίγο νερό, μέχρι να αποκτήσουμε μαλακή ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια.

 

  • Πλάθουμε μπαστουνάκια πάχους ενός εκατοστού και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.