Τυρόπιτα εύκολη με κανταϊφι

15 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταϊφι
  • 1 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζ. γάλα
  • 4  αυγά
  • 2 φλιτζ.  φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζ. γραβιέρα τριμένη
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο  (προαιρετικά)
  •  πιπέρι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά και ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και αν θέλουμε και το ζαμπόν. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε το μισό κανταϊφι (αφού πρώτα το ανοίξουμε καλά). Σκεπάζουμε το άλλο μισό με μία βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθεί .

 

  • Απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταϊφι. Χτυπάμε τα άλλα 2 αβγά μαζί με το γάλα και ρίχνουμε και αυτό το μείγμα λίγο-λίγο από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35΄ – 40΄ λεπτά περίπου μέχρι τα ροδίσει. Σερβίρουμε την τυρόπιτα μας ζεστή.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *