Tουρλού

7 Σεπτεμβρίου 2018

… turlu  τούρκικη λέξη, σημαίνει ανακατεμένα, διαφόρων ειδών. Όλα τα λαχανικά λοιπόν στην κατσαρόλα, μας δίνουν το ευκολότερο και νοστιμότατο λαδερό φαγητό γεμάτο γεύσεις, χρώματα, αρώματα!

Για μεγαλύτερη απόλαυση το σερβίρουμε με ζυμωτό φρέσκο ψωμί και ένα κομμάτι τυρί φέτα…

Υλικά

  • (για 6 άτομα)
  • 4-5 κολοκυθάκια µέτρια
  • 2 µελιτζάνες  µέτριες
  • 3 καρότα
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 3 πατάτες µέτριες ή 2 μεγάλες
  • 2 κρεµµύδια µεγάλα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένο
  • 5 ντοµάτες ώριμες
  • 1/2 ματσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσµο φρέσκο ψιλοκοµµένο
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε 3΄. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και στη συνέχεια τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, τα καρότα τις πατάτες και συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5΄. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό. Ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για 40΄ – 50΄. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος λίγο νερό ακόμα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.