Τρουφάκια με χαλβά

25 Μαρτίου 2019

Υλικά

  • 200 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύσεις Βανίλια και κακάο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα ή καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το χαλβά σε πολύ μικρά κομμάτια και το ταχίνι. Με ένα πιρούνι πιέζουμε και προσπαθούμε να ενώσουμε τα υλικά. Προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα λιωμένη και τα αμύγδαλα ή καρύδια (κρατάμε μικρή ποσότητα για το τέλος να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια).

 

  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε να παγώσει λίγο και με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μισά τα βουτάμε στο κακάο και τα άλλα μισά τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα αφού τη λιώσουμε και τα πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ή τα καρύδια που κρατήσαμε. Αφήνουμε λίγη ώρα να παγώσει η σοκολάτα και έτοιμα να τα κεράσουμε!!!
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.