Άϊσμπεργκ σαλάτα με αβοκάντο

24 Μαΐου 2019

Υλικά

  • 1 μέτριο άϊσμπεργκ
  • 1 αβοκάντο
  • χυμό από ένα λεμόνι (για το αβοκάντο)
  • 1 φλιτζ. τρυφερά ολόφρεσκα μπιζέλια ολόκληρα
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 – 3  κορυφές σέλινο ή μαϊντανό
  • πέταλα λουλουδιών (βρώσιμα) από καπουτσίνους κ.α.

 

για το dressing

 

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ.  νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το άϊσμπεργκ, χωρίζουμε τα φύλλα, στεγνώνουμε και τα κόβουμε με το χέρι τοποθετώντας  τα σε σαλατιέρα.

 

  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.

 

  • Ρίχνουμε στη σαλατιέρα το αβοκάντο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα μπιζέλια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Ετοιμάζουμε το dressing

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω και τα πέταλα των λουλουδιών και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.