Τονοσαλάτα με μαυρομάτικα και λαχανικά

16 Σεπτεμβρίου 2018

Υλικά

  • 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό στραγγισμένο και τεμαχισμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μικρό μαρούλι πλυμένο καλά και χοντροκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο κι ένα κλαράκι για στόλισμα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε το νερό. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό και λίγο αλάτι, για να μη λιώσουν στο βράσιμο. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30-40 λεπτά). Σουρώνουμε τα φασόλια, κρατώντας 3-5 κουταλιές της σούπες απ’το ζωμό τους. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στολίζοντας με άνηθο.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.