Σαλάτα φθινοπωρινή

12 Νοεμβρίου 2017

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 1 μαρούλι
  • 1 κόκκινο μήλο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 2 καρότα  ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού τυρί κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
  •  αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φύλλα του μαρουλιού και αφού πρώτα τα στραγγίσουμε και τα στεγνώσουμε τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Πλένουμε καλά το μήλο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, ανακατεύουμε και τις ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα, τα καρότα, τη ντομάτα, τα καρύδια και την κεφαλογραβιέρα. Ανακατεύουμε ελαφρά, χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το νερό και το μέλι μαζί με το αλάτι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *