Σαλάτα με κουνουπίδι ψητό

11 Ιανουαρίου 2019

Το κουνουπίδι αλλιώς… ψημένο!… δίνει άλλη, ιδιαίτερη γεύση και αρέσει πολύ!!!

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ψημένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • φύλλα μαϊντανό ή κόλιαντρο
  • ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα τέσσερα.

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε σε ταψί ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο τόσο ώστε το μισό θα στρωθεί στο ταψί και το υπόλοιπο θα διπλωθεί και τα σκεπάσει το κουνουπίδι. Τοποθετούμε το κουνουπίδι στο ταψί, πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κ. γ. αλάτι. Σκεπάζουμε με το λαδόχαρτο αρκετά καλά (να μη φεύγουν οι ατμοί και στεγνώσει το κουνουπίδι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 έως 35 λεπτά.

 

  • Βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, και το μέλι. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις ελιές, το μαϊντανό ή κόλιαντρο και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.