ΣΑΛΑΤΑ λάχανο με ρόδι

3 Δεκεμβρίου 2017

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο ή το μισό από ένα μέτριο
  • 2 ρόδια (τα σπόρια τους)
  • 1 αβοκάντο
  • χυμό από ένα λεμόνι για το αβοκάντο
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια  χοντροκομμένα
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού κράνμπερυ
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. σιρόπι ροδιού ή μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
Βάζουμε το λάχανο σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε μέσα τα σπόρια από τα ρόδια, τα καρύδια, τα κράνμπερυ και το αβοκάντο. Σε σέικερ ρίχνουμε το λάδι, το σιρόπι ροδιού ή μέλι, το μηλόξιδο, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *