ΣΑΛΑΤΑ με αχλάδια

26 Νοεμβρίου 2017

Υλικά

  • 1 μέτρια γαλλική σαλάτα
  • 3-4 αχλάδια ώριμα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φρέσκα φύλλα μέντας και μερικά ολόκληρα κλαράκια για στόλισμα
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • μερικά  ντοματίνια
  • 150 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • αμύγδαλα φιλέ ψημένα

Εκτέλεση

Πλένουμε τη σαλάτα, τη στραγγίζουμε, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τα αχλάδια αφού τα έχουμε αλείψει με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και ρίχνουμε τα φύλλα μέντας. Σε ένα σέικερ ή στο μούλτι χτυπάμε το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματίνια ολόκληρα ή κομμένα, τα αμύγδαλα, στολίζουμε με τα κλαράκια μέντας και σερβίρουμε

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *