ΣΑΛΑΤΑ με κάστανα και ρόδι

3 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά

  • τα φύλλα από 1 σγουρό μαρούλι κομμένα με το χέρι
  • τα φύλλα από 1 γαλλική σαλάτα και μοβ λάχανο κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ξινόμηλα  καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • χυμό λεμονιού για τα ξινόμηλα
  • 8 κάστανα βρασμένα ή ψημένα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα ή ολόκληρα
  • τα σπόρια από 1 ρόδι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν ή ότι έχουμε
  • αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά (χυμοί πορτοκαλιού και λεμονιού, μέλι, λάδι, μουστάρδα και αλάτι) στο μούλτι μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανικά, τα φύλλα από το μαϊντανό, τους κύβους από τα ξινόμηλα (αφού προηγουμένως τους έχουμε περάσει από χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν) και τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αδειάζουμε σε μια ή δύο πιατέλες. Σκορπίζουμε από πάνω τα κάστανα και το ρόδι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *