ΣΑΛΑΤΑ με κους κους

21 Ιανουαρίου 2018

Υλικά

  •  ½ φλιτζ. κουσκούσι (κους κους)
  • 1 φλιτζ. σπόρους από ρόδι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • ½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 ντομάτα (χωρίς τους σπόρους)
  • μερικά φύλλα σχοινόπρασο και φύλλα καρδιάς μαρουλιού
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσαμικό λευκό ή 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ με ζεστό νερό να το σκεπάζει. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι, το ελαιόλαδο το αλάτι, (τη ντομάτα, τα φύλλα σχοινόπρασου και τα φύλλα μαρουλιού τα κρατάμε για γαρνίρισμα). Όταν το κουσκούσι τραβήξει το νερό και μαλακώσει (προσέχουμε να μη λασπώσει) το ανακατεύουμε να μη σβολιάσει (το στραγγίζουμε σε περίπτωση που έχει μείνει με νερό) και το αδειάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε και τα υλικά του άλλου μπολ και ανακατεύουμε απαλά . Περιχύνουμε με τη σάλτσα (ελαιόλαδο, μπαλσάμικο ή μηλόξιδο και αλάτι). Στολίζουμε με την ντομάτα, τα φύλλα μαρουλιού και το σχοινόπρασο. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *