ΣΑΛΑΤΑ με lolo rosso

19 Νοεμβρίου 2017
"

lolo rosso ιδιαίτερα δημοφιλής ποικιλία  ιταλικού μαρουλιού, με πτυχωτά φύλλα που είναι χρωματισμένα με βαθύ κόκκινο (βυσσινί) στα άκρα τους. Αγαπημένο μαρούλι, αντιοξειδωτικό… δίνει τραγανή υφή, εξαιρετική γεύση και χρώμα στη σαλάτα μας!

"

Υλικά

  • 1 lolo rosso και ότι άλλα πράσινα φύλλα θέλουμε
  • 1 ρόδι (τα σπόρια)
  • 1 μήλο
  • χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. κράνμπερυ ή σταφίδες
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού γραβιέρα σε μικρούς κύβους

Γιά το dressing

  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σιρόπι ροδιού ή μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και κόβουμε τα μεγάλα φύλλα με το χέρι. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε κύβους, ραντισμένους με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Επίσης προσθέτουμε τα κράνμπερυ ή τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τους κύβους γραβιέρας και ανακατεύουμε ελαφρά. Χτυπάμε καλά τα υλικά του dressing σε σέικερ ή μούλτι περιχύνουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε από πάνω τα σπόρια απ’ το ρόδι και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *