ΣΑΛΑΤΑ με σελινόριζα

6 Ιανουαρίου 2018

Υλικά

  • 1 σελινόριζα ή μισή αν είναι μεγάλη
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 ξινόμηλο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα σχοινόπρασου και μερικά ολόκληρα για στόλισμα
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού κράνμπερυ
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα δυόσμου και 1-2 κλαράκια για στόλισμα
  • το χυμό από μισό λεμόνι (για τη σελινόριζα και το μήλο να μη μαυρίσουν)
    Για το ντρέσινγκ:
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε μούλτι ή σέικερ χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα.
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα με μαχαίρι την κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τη ραντίζουμε με χυμό λεμονιού να μη μαυρίσει. Το ίδιο κάνουμε με το μήλο. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα καρότα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σχοινόπρασου, τα φιστίκια, τα κράνμπερι και τα φύλλα δυόσμου ή σέλινου. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ, ανακατεύετε απαλά, στολίζουμε με το σχοινόπρασο, τα κλαράκια δυόσμου ή σέλινου και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *