ΣΑΛΑΤΑ με τυρομπαλάκια

17 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά

  • διάφορα λαχανικά (γαλλική σαλάτα, μοβ lollo rosso κ.α.)
  • 6 βερίκοκα αποξηραμένα

Για τα τυρομπαλάκια

  • 100 γραμμ. τυρί φέτα
  • 2 φέτες ψωμί προηγούμενης μέρας (την ψίχα τριμμένη) ή 1/3 φλιτζ. του τσαγιού νυφάδες βρώμης)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • κουρκουμά ή γλυκιά πάπρικα

 Για τη σάλτσα

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • κ.γ. μελι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Τα κυλάμε πάνω στο σουσάμι και στον κουρκουμά.

 

  • Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τα βερίκοκα. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε από πάνω τα τυρομπαλάκια και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *