Σαλάτα πορτοκαλένια

12 Δεκεμβρίου 2018

Υλικά

  • Διάφορα λαχανικά χοντροκομμένα με το χέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πορτοκάλι σε κύβους
  • 1 καρότο σε λεπτές λωρίδες
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού παρμεζάνα σε μικρά κομμάτια
    Για τη σάλτσα:
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μία πιατέλα – σαλατιέρα. Προσθέτουμε την πιπεριά, το πορτοκάλι, το καρότο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή σε σέϊκερ, τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.