ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ γλυκοπατάτες ψητές

27 Μαΐου 2018

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 1 αρκετά μεγάλη γλυκοπατάτα ή 2 μικρότερες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού λεπτοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 6 – 8 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

 

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Τις τοποθετούμε σε καυτή σχάρα και ψήνουμε 10 – 15 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα, τις μαύρες ελιές και το μαϊντανό. Χτυπάμε σε σέϊκερ τα υλικά της σάλτσας (χυμό πορτοκάλι, ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι), περιχύνουμε τις γλυκοπατάτες και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *