ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με άγρια ρόκα

15 Απριλίου 2018

Η άγρια ρόκα έχει περισσότερο πιπεράτη γεύση και πιο έντονο άρωμα από τη καλλιεργούμενη. Που τη βρήκα; Την έχω στον κήπο της ταράτσας… Πέρυσι η φίλη μου Ζωή έφερε φρέσκα φύλλα από άγρια ρόκα και μερικά φυτά με ρίζα… Τα φύτεψα, άνθισαν και έκαναν σπόρους. Τους έσπειρα το Φθινόπωρο, οπότε στον κήπο τώρα υπάρχει και άγρια ρόκα! Αυτή την εποχή είναι στη μεγάλη της βλάστηση και ήδη ανθισμένη! Κάποια από τα άνθη θα μπουν στις σαλάτες και τα υπόλοιπα θα μείνουν για να ωριμάσουν οι σπόροι … και στη συνέχεια αφού γίνει η σπορά τους θα έχω και πάλι νέα φυτά, με ολόφρεσκα πιπεράτα φύλλα και άνθη!!!

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα και τα άνθη της
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι  σε λεπτές φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά λεπτοκομμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τη ρόκα, και κρατάμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και τα άνθη της. Τα σκληρά κοτσάνια τα Πλένουμε απαλά και τα άνθη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Βάζουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τη ρόκα και το κρεμμύδι σε πιατέλα ή σαλατιέρα. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, και το αλάτι σε ένα μπολ ή σέϊκερ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα άνθη και τη σερβίρουμε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *