ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με βραστά λαχανικά

30 Ιουνίου 2018

Υλικά

  • 4-6 κολοκυθάκια κομμένα σε τρία ή τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 3 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • αλάτι
  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • μερικές ελιές
  • 4 φύλλα σχοινόπρασου

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 15΄ έως 20΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε την κάππαρη και τις ελιές, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε, με το λάδι και το λεμόνι. Ψιλοκόβουμε από πάνω τα φύλλα σχοινόπρασου. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.