ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ψαροσαλάτα

10 Ιουνίου 2018

Υλικά

  • (για 6 άτομα)
    1 κιλό ψάρι (μπακαλιάρο ή σφυρίδα ή κοκκινόψαρο) φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο
  • 5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα
  • 6 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 6 κλωνάρια σέλινο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • αλάτι – πιπέρι
    Για το λαδολέμονο:
  •  1/2 φλιτζ.του τσαγιού ελαιόλαδο
  • xυμό από 1 – 2 λεμόνια
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • φρέσκα φύλλα από βασιλικό ή μαϊντανό
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό, λίγο αλάτι, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το σέλινο και τα βάζουμε να βράσουν. Ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το ψάρι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 – 10 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το ψάρι και βράζουμε τα λαχανικά για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε (δεν πετάμε το ζωμό, το φυλάμε στην κατάψυξη για άλλο φαγητό ψαρόσουπα ή θαλασσινό ριζότο ή ζυμαρικά με θαλασσινά). Το κρεμμύδι το πετάμε. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το ψάρι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές. Σε ένα μπολ ή βαζάκι με καπάκι, χτυπάμε τα υλικά για το λαδολέμονο (κρατάμε μερικά φύλλα βασιλικού για στόλισμα), περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *