ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ του Πάσχα

8 Απριλίου 2018

Υλικά

  • φύλλα από γαλλική σαλάτα, μαρούλι και ότι άλλα πράσινα λαχανικά θέλουμε
  • 4 – 5 φύλλα καπουτσίνου
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε λεπτές μικρές φέτες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ηλιόσπορους
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού κράνμπερυ
  • λίγα σπόρια από ρόδι αν υπάρχουν (έχω πάντα στην κατάψυξη)
  • άνθη και μπουμπούκια καπουτσίνου

Για το ντρέσινγκ

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε από τα νερά τους και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια. Τα φύλλα καπουτσίνου τα ψιλοκόβουμε, γιατί πρέπει να διασκορπιστούν σε όλη τη σαλάτα και να δώσουν τη δροσερή, πικάντικη – πιπεράτη γεύση τους.

Τα βάζουμε όλα σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τους ηλιόσπορους, τα κράνμπερυ, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Eτοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας καλά στο μούλτι ή σε σέϊκερ το λάδι, το μέλι, το ξίδι, το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω τα σποράκια ροδιού, τα άνθη καπουτσίνου, και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.