Ταραμοσαλάτα με ελαιόλαδο

12 Απριλίου 2019

Αφού χαρήκαμε για μία φορά ακόμα τα υπέροχα γλυπτά της Αγγέλικας στο πανέμορφο εργαστήριό της, ήπιαμε τσιπουράκι και κρασάκι στο φιλόξενο κήπο τους με όμορφη παρέα! Ανάμεσα στα διάφορα νοστιμότατα μεζεδάκια… ξεχωριστή η γεύση της ταραμοσαλάτας! Συνταγή και παρασκευή της Αγγέλικας,  παραδοσιακή, από την πατρίδα της τον Πύργο Ηλείας.

Χωρίς ψωμί, μόνο με ελαιόλαδο… η πιο αφράτη και πιο αλοιφή ταραμοσαλάτα που έχω δοκιμάσει!

Υλικά

  • 2 κ.σ. καλά γεμάτες  λευκό ταραμά (100 γρ. περίπου)
  • 400 – 500 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά και με ένα πιρούνι χτυπάμε για αρκετή ώρα  προσθέτοντας και το χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ελαιόλαδο λίγο – λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.

 

  • Το μυστικό της επιτυχίας … πολύ ώρα χτύπημα για να γίνει απαλή σαν αλοιφή. Χτυπώντας φουσκώνει και γίνεται πιο αφράτη.

 

  • Για ευκολία μπορεί να χτυπηθεί και στο μήλο. (Ο παραδοσιακός βέβαια τρόπος είναι το χτύπημα με το χέρι).
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.