cupcakes

11 Σεπτεμβρίου 2018

Υλικά

  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού (195 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 & 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2  φλιτζ. του τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού (100 γρ.) ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 1 κ. γ. βανίλια
  • χάρτινες θήκες για cupcakes
  • Μια φόρμα με θήκες για 12 cupcakes

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια  και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο κοσκινισμένο με το μπέικιν και το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

 

  • Σε κάθε θήκη της φόρμας βάζουμε μία χάρτινη θήκη και μοιράζουμε το μείγμα με προσοχή να μην τις γεμίσουμε μέχρι πάνω, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας. Δοκιμάζουμε (τρυπάμε) με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμα. Προσέχουμε να μην ψηθούν υπερβολικά. Δεν πρέπει να στεγνώσουν.

 

  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και από τη φόρμα για να μην ιδρώσουν και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν.

 

  • Τα στολίζουμε σύμφωνα με την προτίμηση και τη φαντασία μας… Εγώ τα κάλυψα με βουτυρόκρεμα και έριξα από πάνω μερικές ζαχαροκαρδούλες και ζαχαρομπιλίτσες… Τη συνταγή για την κρέμα σε άλλη ανάρτηση…

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.