Κέικ με εβαπορέ

25 Φεβρουαρίου 2019

Ετοιμάστηκε για την επίσκεψή μου… να ευχηθώ και να γνωρίσω το μικρό πρίγκηπα, εγγονό της καλής μου φίλης!!! Να είναι ευλογημένος! γερός! καλότυχος! με ευτυχισμένη ζωή γεμάτη χαρές και επιτυχίες!!!

Υλικά

  • 3 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 & 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού μαργαρίνη
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 φιαλίδια βανίλια σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ζαχαρένιες μικροσκοπικές καρδούλες ή ότι άλλο θέλουμε και έχουμε.

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder. Πρώτα το μισό και αφού ανακατέψουμε ελαφρά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι λίγο – λίγο εναλλάξ με το γάλα. Δουλεύουμε ο μείγμα καλά να ομογενοποιηθεί.

 

  • Το αδειάζουμε στην κλασική στρογγυλή φόρα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Η φόρμα δεν πρέπει να γεμίσει αλλά να μείνει κατά 2 – 3 δάκτυλα περίπου κενή γιατί με το ψήσιμο το κέικ θα φουσκώσει.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50΄ – 60΄ στους 170 – 180 βαθμούς C. Προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ, για να μην στεγνώσει. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, το στολίζουμε και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.