Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα μαζί το μέλι, τα αυγά το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder και το γάλα εναλλάξ. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και ρίχνουμε μείγμα σε παραλληλόγραμμη φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 40 – 50 λεπτά περίπου (πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας). Δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα καθαρό μαχαίρι ή καλαμάκι για σουβλάκι και αν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγα λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε. Έτοιμο να το απολαύσουμε.
φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: