Μάφινς χωρίς ζάχαρη

7 Ιουνίου 2019

Απόλαυση χωρίς ενοχές… χωρίς ζάχαρη… Οι μπανάνες και οι χουρμάδες ή οι σταφίδες κάνουν αυτά τα μάφινς γλυκά!Για το πρωινό, τον καφέ, το σχολείο,το γραφείο… και για όλες τις ώρες…

Υλικά

  • 1 ½  φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα (σκόνη)
  • ½ φλιτζ.  του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. σταφίδες ή χουρμάδες χωρίς κουκούτσι σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. μπανάνες λιωμένες
  • 1/3 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού γάλα
  • 12 φόρμες για μάφινς

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες ή τους χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Σε άλλο μπολ μεγάλο χτυπάμε μαζί τις μπανάνες, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά – σιγά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφινς (χρησιμοποίησα και χαρτάκια για ευκολία στο ξεφορμάρισμα) αλειμμένα με ελαιόλαδο και αλευρωμένα.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά περίπου. Τρυπάμε με ένα μικρό – λεπτό μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή τα μάφινς είναι έτοιμα – ψημένα
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.