Δαμάσκηνα σοκολατένια

6 Δεκεμβρίου 2017

Υλικά

  • 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. λευκή κουβερκούρα
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα (την κάθε μία χωριστά) σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε από 1 κ.σ. βούτυρο στις λιωμένες σοκολάτες, όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα να λίγο να κρυώσει, να γίνει χλιαρό και βουτάμε μέσα τα δαμάσκηνα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ή με πιρούνι, προσέχοντας να καλυφθούν με σοκολάτα απ’όλες τις πλευρές. Τα μισά στη λευκή σοκολάτα και τα υπόλοιπα στη σκούρα.

 

  • Τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τ’ άφήνουμε να παγώσουν ή τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 έως 20 λεπτά, να παγώσει πιο γρήγορο η σοκολάτα.

 

  • Τα διατηρούμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για αρκετές μέρες.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *