Γλυκιά καρδιά για ερωτευμένους

12 Φεβρουαρίου 2018

Εύκολη και οικονομική, απλή συνταγή, για να γλυκαθούμε, αφού έτσι το θέλει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!!  Να  έχουμε πάντα γλύκα και αγάπη στην καρδιά μας και  να γιορτάζουμε κάθε μέρα!!!

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή digestive ή άλλα της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. λικέρ τριαντάφυλλο ή κονιάκ

για επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη κρύα, το κακάο, το λικέρ ή κονιάκ και τη σοκολάτα γάλακτος λιωμένη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, το απλώνουμε σε φόρμα με σχήμα καρδιά αφού πρώτα στρώσουμε από κάτω μεμβράνη έτσι ώστε να προεξέχουν οι άκρες, για διευκόλυνση στο ξεφορμάρισμα. Πιέζουμε το μείγμα με μια σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη

  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και πριν πάρει βράση, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην καυτή κρέμα τη σοκολάτα. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει  ώστε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Ξεφορμάρουμε την καρδιά  την τοποθετούμε σε πιατέλα  και  μόλις κρυώσει το μείγμα σοκολάτας επικαλύπτουμε την καρδιά. Βάζουμε τη φαντασία μας για την διακόσμηση  της και είναι έτοιμη!!!

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *