Κέικ με κομμάτια σοκολάτας

24 Ιανουαρίου 2018

Υλικά

  • 1 πακέτο του μισού κιλού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την επικάλυψη (γλάσο σοκολάτας με κακάο):

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κακάο
  • 1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1 κ.γ. κακάο (σκόνη) για το τέλος.

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά το γάλα και το αλεύρι. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε από πάνω τη σοκολάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Απλώνουμε καλά με σπάτουλα να καλύψει τα κομμάτια σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄ – 55΄(ανάλογα με το φούρνο μας) στους 170 βαθμούς C. Προσέχουμε να μην παραψηθεί για να μην στεγνώσει. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε πιατέλα.

 

  • Ετοιμάζουμε το γλάσο: Στο μισό νερό διαλύουμε το κακάο μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης – κακάο. Ανακατεύουμε καλά συνέχεια και το βγάζουμε από τη φωτιά μόλις αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα εβαπορέ και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε (καλύπτουμε) το κέικ, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *