Σοκολατάκια κουπάκια

17 Δεκεμβρίου 2018

Υλικά

  • 20 πολύ μικρά χαρτάκια για τρουφάκια
  • 300 – 350 γραμ. κουβερτούρα
  • 1  κ.σ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 ml γάλα εβαπορέ
  • 100 – 150 γρ. φυστίκια
  • 1 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
    Σε κάθε χαρτάκι ρίχνουμε 1 κ. γ. σοκολάτα και φροντίζουμε να την απλώσουμε στα τοιχώματα, έτσι ώστε να επικαλύψουμε καλά με σοκολάτα όλο το εσωτερικό του. Τα βάζουμε για λίγο (μερικά λεπτά) στο ψυγείο για να στεγνώσει η σοκολάτα πιο γρήγορα.

 

  • Στην υπόλοιπη σοκολάτα που έμεινε στο μπολ, ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Σε περίπτωση που η σοκολάτα έχει παγώσει τη λιώνουμε πάλι σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα.

 

  • Αφήνουμε να κρυώσει (όχι να πήξει) , προσθέτουμε τα φιστίκια αφού κρατήσουμε μικρή ποσότητα για το τέλος και ανακατεύουμε.

 

  • Αφαιρούμε τα χαρτάκια προσεχτικά και έχουμε έτοιμα τα κουπάκια να τα γεμίσουμε με το μείγμα σοκολάτας. Ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια και κοσκινίζουμε το  κακάο.

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.