Το πιο εύκολο κέικ ρευστής σοκολάτας

3 Μαρτίου 2018

Υλικά

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  •  1 φλιτζ. τσαγιού (όχι πατημένο αλλά αφράτο) αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 -5 αβγά
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού κακάο,
  • 1/2 κ. γλ. άρωμα βανίλιας.

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε κομματάκια τα 200 γρ. από την κουβερτούρα. Λιώνουμε τα άλλα 200 γρ. σε μπεν μαρί, με το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
    Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, το κακάο και το αλεύρι λίγο-λίγο (το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν πάουντερ). Ανακατεύουμε απαλά. και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος τα κομματάκια.
    Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα διαμέτρου 18 – 20 εκ. ή σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια αφού πρώτα τα λαδώσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 περίπου λεπτά.

 

  • Προσοχή δεν πρέπει να μείνει περισσότερη ώρα στο φούρνο για να μη στεγνώσει. Εμείς θέλουμε τη σοκολάτα μας ρευστή. Αν ο φούρνος μας είναι δυνατός αφήνουμε να ψηθεί στα 15 λεπτά. Και αν το βάλουμε σε ατομικές φόρμες τα 10 λεπτά ψήσιμο φτάνουν. Πάντα όμως ανάλογα με το φούρνο μας.

 

  • Το σερβίρουμε ζεστό και σε όσους αρέσει με παγωτό…

 

  • Η συνταγή για εύκολο παγωτό εδώ
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *