Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

 

  • Χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ταχύτητα. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών λίγο – λίγο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

 

  • Βουτυρώνουμε τις φόρμες, τις αλευρώνουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C, για 10΄- 15΄ περίπου ανάλογα με το φούρνο μας και με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες μας. Ξεφορμάρουμε με προσοχή ενώ είναι ακόμη ζεστά και τα πασπαλίζουμε με άχνη.
  • Με αυτή τη δόση των υλικών θα κάνουμε 15 – 20 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες.

 

  • Συμβουλή: Διατηρoύνται φρέσκα και αφράτα σε κουτί μεταλλικό ή πλαστικό αεροστεγώς κλεισμένο. Διαφορετικά θα στεγνώνουν γρήγορα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: