Εύκολα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς

1 Φεβρουαρίου 2018

Υλικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 2 πακετάκια άρωμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 1/2  φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα (για στόλισμα)
  •  Για το γλάσο: 
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.σ. νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το αβγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά (να πλάθεται εύκολα). Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή το ταψί με λαδόχαρτο και βουτυρώνουμε ελαφρώς.

Δουλεύουμε λίγο ακόμα τη ζύμη με τα χέρια μας και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό περίπου, κόβουμε καρδούλες με κουπ – πατ και τις αραδιάζουμε πάνω στο βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

ΓΛΑΣΟ: Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο όπως το θέλουμε, ώστε να απλώνεται εύκολα πάνω στα μπισκότα. Αν θέλουμε ρίχνουμε πολύ μικρή ποσότητα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχουμε ένα απαλό ροζ χρώμα. Χρησιμοποιούμε το γλάσο αμέσως γιατί στεγνώνει γρήγορα. Πριν προλάβει να στεγνώσει ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα τα αμύγδαλα για να κολλήσουν.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.