Κουλουράκια με ταχίνι κακάο

6 Μαρτίου 2018

Υλικά

  •  4 κ. σ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πακετάκι άρωμα βανίλιας
  • 4 κ.σ. ταχίνι με κακάο (το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κ. γ. μπέϊκιν
  • αλεύρι  για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη κανονική (να πλάθεται)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ, το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το μπέϊκιν και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε και να ρίχνουμε λίγο – λίγο αλεύρι τόσο ώστε να γίνει η ζύμη όπως τη θέλουμε.

 

  • Κόβουμε μικρά κομμάτια και πλάθουμε κουλουράκια (ότι σχέδια θέλουμε). Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160-170 βαθμούς C (ανάλογα με το φούρνο μας) για 10΄- 15΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν καλά.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.