Κουλουράκια πορτοκάλι

3 Απριλίου 2019

Κλασική… παραδοσιακή συνταγή απ’ το τετράδιο της νονάς Καίτης!

Υλικά

  • 2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. σόδα
  • λίγο ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι, ακέρωτο
  • αλεύρι όσο πάρει ( 1 κιλό έως 1300 γρ.) περίπου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι να ασπρίσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο – λίγο το αλεύρι πρώτα το 1 κιλό κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια όσο χρειαστεί ενώ ζυμώνουμε απαλά μέχρι να γίνει η ζύμη μέτρια, εύπλαστη.

 

  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 20΄περίπου πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.