Μους σοκολάτα με σαβαγιάρ

25 Μαΐου 2018

Γευστικότατο γλυκάκι απ’ το τετράδιο της νονάς Καίτης!

Υλικά

  • 320 γρ. σαβαγιάρ
  • 200 ml γάλα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ

 

για τη μούς σοκολάτα

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml γάλα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος (σαντιγύ)

Εκτέλεση

  •  Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σοκολάτας και προσθέτουμε τη σαντιγύ ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με το γάλα, το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη. Σ’ αυτό το μείγμα βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα.  Από πάνω ρίχνουμε τα μισά φρουί γλασέ και το μισό μείγμα σοκολάτας.

 

  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, φρουί γλασέ και σοκολάτα. Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Εγώ πρόσθεσα  σοκοφρετένιες μπαλίτσες και τρούφα.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *