Κορμός σοκολάτας με καραμέλα

7 Ιανουαρίου 2018

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις γεύσεις από σοκολάτα και καραμέλα!!!

Υλικά

  • 1 παντεσπάνι το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τη συνταγή εδώ ( θα προσθέσουμε 3 κ.σ. γεμάτες κακάο και θα το ψήσουμε  σε ορθογώνιο ταψί) ή αγοράζουμε  έτοιμο!
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (για την καραμέλα)
  • γλάσο σοκολάτας
  • κρέμα σαντιγύ

 

 

 υλικά για το γλάσο σοκολάτας

  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. γάλα ζαχαρούσο
  • 1 φακελάκι για άρωμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. βούτυρο 

 

υλικά για την κρέμα σαντιγί

  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πακετάκι βανίλια
  • 3 κ.σ. κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την καραμέλα

  • Αρκετές ώρες πριν ή από την προηγούμενη ημέρα, βράζοντας το κουτί με το ζαχαρούχο για 2 ώρες και 30΄ σε κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά, φροντίζοντας πάντα να έχει νερό μέχρι τα χείλη του κουτιού και συμπληρώνουμε με νερό όταν εξατμίζεται.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα    

  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο κοσκινισμένο μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

 

 

 

Ετοιμάζουμε τον κορμό

  • Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι, αφαιρούμε την πετσέτα και αλείφουμε όλη την επιφάνειά του με καραμέλα. Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετούμε σε πιατέλα ή δίσκο με την ένωση προς τα κάτω.

 

  • Σκεπάζουμε όλη την επιφάνειά του του κορμού με την κρέμα σαντιγί. (Αν θέλουμε κρατάμε λίγη κρέμα για να στολίσουμε τον κορμό). Βουτάμε στο γλάσο σοκολάτας ένα πιρούνι και σχηματίζουμε τις γραμμές του κορμού. Τον στολίζουμε βάζοντας τη φαντασία μας  και τον αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *