Σκαντζόχοιρος γλυκό

10 Φεβρουαρίου 2018

 Μικροί  σκαντζόχοιροι όλο γλύκα!!!

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3/4  κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/3 κούπας φρέσκο γάλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 κούπα αμύγδαλα καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος ή έτοιμα κομμένα φιλέ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • στρογγυλά καραμελάκια ή κουφετάκια  σοκολάτας χρωματιστά

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το κονιάκ, το μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

 

  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μικρά – μικρά κομμάτια.

 

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα που έχει ήδη κρυώσει. Ραντίζουμε τα μπισκότα με το υπόλοιπο γάλα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.

 

  • Λιώνουμε την σοκολάτα για την επικάλυψη με τις 2 κ.σ. βούτυρο σε μπεν μαρί και περιμένουμε να κρυώσει (όχι να παγώσει) να είναι ρευστή.

 

  • Βγάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα από το ψυγείο, σχηματίζουμε μικρούς σκαντζόχοιρους και τους καλύπτουμε με την σοκολάτα. Καρφώνουμε τα αμύγδαλα σε όλο το πίσω μέρος του σώματος σχηματίζοντας έτσι τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου. Προσθέτουμε τα σοκολατένια καραμελάκια ή κουφετάκια για μάτια και μύτη. Τους βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες πριν τους σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *