Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ αδιάλυτο και ανακατέυουμε. Προσθέτουμε τα μπισκότα τα οποία έχουμε σπάσει με το χέρι ή στο μούλτι σε χοντρούτσικα κομμάτια.

 

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει ελαφρώς και τη ρίχνουμε στο μείγμα με τα μπισκότα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το στρώνουμε σε τσέρκι διαμέτρου ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να δώσουμε στην τούρτα μας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει.
  • Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα:
    Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη βανίλια,  στη συνέχεια το σιρόπι από μύρτα ή ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής επιλέξαμε  σε τόση ποσότητα που χρειάζεται μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που επιθυμούμε.

 

  • Αφού παγώσει τη βγάζουμε από το τσέρκι και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

 

  • Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ και γαρνίρουμε την τούρτα μας δημιουργώντας διάφορα σχέδια της φαντασίας μας. Σκορπάμε τις βιολέτες  ή ότι άλλο θέλουμε από πάνω και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για σερβίρισμα.