Λωτός μαρμελάδα

31 Ιανουαρίου 2018

Υλικά

  • 1 κιλ. λωτούς πολύ ώριμους καθαρισμένους πολτοποιημένους
  • 700 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4-5 καρφάκια γαρύφαλα (αντί για κανέλα και γαρύφαλα, βάζουμε βανίλια ή αρμπαρόριζα)
  • 1κ.γ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τους πολτοποιημένους λωτούς και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σκεπάζουμε και αφήνουμε μερικές ώρες. Μετά τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα σε ένα μικρό σουρωτήρι για τσάι. Βράζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η μαρμελάδα να δέσει (να πήξει). Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.