Μούσμουλα μαρμελάδα

5 Ιουνίου 2019

Τα μούσμουλα ώριμα τώρα… η εποχή τους!

Οι μουσμουλιές φέτος μας έδωσαν πολλά  φρούτα… περνάνε  όμως τόσο γρήγορα και δεν προλαβαίνουν  να φαγωθούν όλα…  Έγιναν μαρμελάδα, κλείστηκαν σε μικρά βάζα για να έχουμε τη γεύση τους όλο το χρόνο!!!

Υλικά

  • 500 γρ. μούσμουλα καθαρισμένα χωρίς φλούδες και κουκούτσια
  • 300 – 400 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια ή 1 ξυλάκι κανέλα ή 2 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 1 κ.σ.  φρέσκο χυμό  λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μούσμουλα, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια με τη σκληρή μεμβράνη τους και τα κόβουμε μικρά κομμάτια.
    Ζυγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε την αντίστοιχη ζάχαρη το νερό και αφήνουμε μερικές ώρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

 

  • Βάζουμε τώρα την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 έως 15 λεπτά να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τ’αφήνουμε να περιμένουν ένα βράδυ. Την επομένη με τη ράβδο πολτοποιούμε τα μούσμουλα, προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξυλάκι κανέλα ή την αρμπαρόριζα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλήσει. Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι.

 

  • Όταν είναι έτοιμη, (θα το καταλάβουμε γιατί όπως ανακατεύουμε αρχίζει να κολλάει στον πυθμένα της κατσαρόλας), τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

 

  • Τα κουκούτσια δεν τα πετάμε τα κρατάμε για να φτιάξουμε ένα φανταστικό λικέρ!!! 
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.