Σύκο γλυκό κουταλιού

20 Απριλίου 2018

Η μαμά μου το έφτιαχνε κάθε χρόνο…Γέμιζε τα βάζα και μας περίμενε…

Υλικά

  • 50 σύκα μικρά άγουρα
  • 5 ποτήρια ζάχαρη (1250 γρ.)
  • 2 & 1/2 ποτήρια νερό
  • 2 κ.σ. γλυκόζη ή χυμό από μισό λεμόνι
  • 3 – 4 φύλλα από αρμπαρόριζα  για άρωμα ή λίγη βανίλια

 

Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε μικρά άγουρα σύκα. Κόβουμε λίγο το κοτσανάκι τους, καθαρίζουμε από κάτω και με ένα αιχμηρό μαχαίρι ή ένα καθαρό καρφί, τρυπάμε και σκαλίζουμε λίγο προς τα μέσα γα εισχωρήσει το σιρόπι.
    Βράζουμε τα σύκα σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν για 10 – 15 λεπτά με. προσοχή να μην παραβράσουν

 

  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό. Τα ξεπλένουμε 2 έως 3 φορές τα ρίχνουμε στο στραγγιστήρι, αφήνουμε λίγο να φύγουν τα πολλά νερά και τα απλώνουμε σε μία πετσέτα.

 

  • Βράζουμε πτώτα τη ζάχαρη και το νερό για λίγο, να λιώσει καλά η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα σύκα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι ή αποσύρουμε νωρίτερα από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε μέχρι την επομένη.

 

  • Βράζουμε πάλι μέχρι να δέσει το σιρόπι αφού προσθέσουμε τώρα και την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χυμό μισού λεμονιού ή τη γλυκόζη.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.