Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα σταφύλια, ξεχωρίζουμε τις ρώγες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 12 ώρες περίπου.

 

  • Βράζουμε πάλι για 10-15 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού (βοηθάει να μη ζαχαρώσει το γλυκό) και την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια για άρωμα. Αν το σιρόπι φαίνεται ότι δεν έχει δέσει βράζουμε λίγο ακόμα.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: