Τριαντάφυλλο μαρμελάδα

18 Μάϊου 2018

Αφού δοκιμάσαμε το μυρωδάτο γλυκό  με τα εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα εδώ  και το μαγικό αρωματικό σιρόπι εδώ  Θα φτιάξουμε τώρα  μαρμελάδα  γευστική,  τριανταφυλλένια! …  Θα κλείσουμε την Άνοιξη σ’ ένα βάζο για να την απολαμβάνουμε όλο το χρόνο…

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκα πέταλα από τριαντάφυλλα (αφού πρώτα αφαιρέσουμε με ψαλίδι τη λευκή βάση τους )
  • 1 μήλο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • 1 κ.σ. χυμό  λεμονιού ή 1/4 κ.γ. ξινό

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πέταλα και τη ζάχαρη. Τ’ αφήνουμε 3 – 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά  Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα,  προσθέτουμε το νερό και βάζουμε στη δυνατή φωτιά να πάρουν βράση.

 

  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ενώ ανακατεύουμε συχνά . Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή το ξινό, αφήνουμε να βράσει λίγα λεπτά  ακόμα και κλείνουμε τη φωτιά. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *