Τριαντάφυλλο μαρμελάδα
18 Μαΐου 2018

Αφού δοκιμάσαμε το μυρωδάτο γλυκό με τα εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα εδώ και το μαγικό αρωματικό σιρόπι εδώ Θα φτιάξουμε τώρα μαρμελάδα γευστική, τριανταφυλλένια! … Θα κλείσουμε την Άνοιξη σ’ ένα βάζο για να την απολαμβάνουμε όλο το χρόνο…
Υλικά
- 400 γρ. φρέσκα πέταλα από τριαντάφυλλα (αφού πρώτα αφαιρέσουμε με ψαλίδι τη λευκή βάση τους )
- 1 μήλο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
- 700 γρ. ζάχαρη
- 3 φλιτζ. του τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 1/4 κ.γ. ξινό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πέταλα και τη ζάχαρη. Τ’ αφήνουμε 3 – 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βάζουμε στη δυνατή φωτιά να πάρουν βράση.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα ενώ ανακατεύουμε συχνά . Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή το ξινό, αφήνουμε να βράσει λίγα λεπτά ακόμα και κλείνουμε τη φωτιά. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι ή στο ψυγείο.