Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την καρύδα και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια σε λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

 

  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μην τα παραψήσουμε, γιατί όταν κρυώσουν θα είναι πολύ σκληρά.

 

  • Μόλις βγάλουμε από το φούρνο τα γλυκάκια μας, καυτά όπως είναι τα πασπαλίζουμε με καρύδα ή τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα κουβερτούρα αφού πρώτα τη λιώσουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και την αφήσουμε να κρυώσει . Θα ξετρελαθούν όλοι από τη νοστιμιά τους.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών