Γιαουρτόπιτα

4 Απριλίου 2018

Άλλη μια παλιά παραδοσιακή συνταγή απ’ το τετράδιο της νονάς Καίτης!!!

Εγώ την άλλαξα λίγο…την έκανα σιροπιαστή!…Και αν προσθέσουμε παγωτό, περισσότερο  απολαυστική!!!

Υλικά

  • 4 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 5 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες

Υλικά για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. νερό
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λεπτές φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους, το γιαούρτι, το κονιάκ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

 

  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα (βούτυρο, ζάχαρη, κρόκους, αλεύρι και όλα τα υλικά), ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι

 

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στη χλιαρή γιαουρτοπιτα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *