Καρυδόπιτα νηστίσιμη

20 Μαρτίου 2018

Γευστικότατη, νηστίσιμη καρυδόπιτα… η συνταγή απ’ το τετράδιο της νονάς Καίτης!!!

Υλικά

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ.του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 4 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 1 & ½ φλιτζ. του τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανελογαρίφαλα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • Ζάχαρη άχνη
  • κανέλλα

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τα κανέλογαρύφαλλα και το μπέικιν πάουντερ. Πλένουμε τις σταφίδες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

 

  • Βάζουμε το αλεύρι σε πήλινη λεκάνη, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το τρίβουμε. Κάνουμε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τα καρύδια και τις σταφίδες.
    Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

 

  • Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *