κλαφουτί ατομικά με κεράσια

12 Ιουνίου 2018

Υλικά

(για 4 άτομα)

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
  • 250 γραμ. κεράσια
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 πακετάκι άρωμα βανίλιας
  • λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για τις φόρμες
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κεράσια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα υγρά τους. Ετοιμάζουμε μικρές φόρμες για τάρτες, στρώνουμε τη βάση τους με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), τις αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι και μοιράζουμε μέσα τα κεράσια. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη βανίλια, το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα λίγο – λίγο ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα κεράσια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν λίγο, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.