Πάστα φλώρα ατομική «πασταφλωράκια»

14 Μαρτίου 2018

Γίνεται εύκολα και γρήγορα… Ιδανική για το πρωινό μας και να συνοδεύσει τον καφέ μας ή το τσάι…

Υλικά

  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • 1 βανίλια για άρωμα
  • 3 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας για τη γέμιση.

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το κονιάκ λίγο – λίγο. Στη συνέχεια αφού ρίξουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ ζυμώνουμε. Θέλουμε η ζύμη να δουλεύεται εύκολα, να μη γίνει πολύ σκληρή.

 

  • Παίρνουμε μικρές φόρμες μεταλλικές ή από σιλικόνη τις λαδώνουμε και τις γεμίζουμε με τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Εγώ έκοψα μικρά χαρτάκια λαδόκολλα (χαρτί ψησίματος) και τα έστρωσα στις φόρμες πριν απλώσω τη ζύμη για να διευκολύνω το ξεφορμάρισμα. Κρατάμε λίγη ζύμη για να φτιάξουμε τα κορδονάκια στο τέλος.

 

  • Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού που θέλουμε και τοποθετούμε από πάνω τα κορδονάκια ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 12′-15′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, τότε είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο τ΄αφήνουμε να κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα προσφέρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *